Natur og udeliv

P2100562
Skærmbillede 2023 05 24 Kl. 18.58.14
285627745 5199659903481909 7710812374854119603 N

Naturen er det bedste læringsrum, hvor børn kan gå på opdagelse, eksperimentere, tilegne sig ny  viden og danne sig egne erfaringer ud fra de sanseindtryk, de får. 

Vi er så privilegerede at være omringet af skov, togskinner, boldbaner og andre grønne områder. Vi  har Krengerupskoven i baghaven, samt en kæmpe legeplads med bakker, klatretræer og  legeredskaber.

Det gør vi

I naturen bruger børn deres fantasi og samarbejder med hinanden, og derfor er det vigtigt for os, at vi  ofte kommer ud i naturen sammen med børnene. 

Vi samler grene og bygger huler i skoven, og vi bruger naturen til at stimulere krop og sanser; det kan du se meget mere om under Krop og bevægelse.

P1691313
Børnehave 3

Ro og fordybelse

Naturen lægger op til at være i nuet, til ro og fordybelse. Der er højt til himlen, masser af plads,  fuglesang, duft af planter og meget mere, der betyder, at vi snakker sammen på en anden måde, og  der er næsten ingen konflikter børnene i mellem. 

Det, vi oplever i naturen, giver desuden god anledning til at gå i dialog med børnene om deres  oplevelser og erfaringer.

Vi passer på naturen

I skoven kan vi finde små insekter og arbejde med krible-krable-tema. Her lærer børnene at passe på  dyrene og tilegner sig viden om, hvordan dyrene lever, og hvad de spiser. 

Vi har haft flere længerevarende forløb med at samle skrald i naturen, hvor vores læringsmål har  været, at børnene lærer at respektere og passe på naturen. I den forbindelse har vi besøgt renovationspladsen, hvor vi fik vist, hvordan man sorterer skrald. Børnene havde en pose affald med  hjemmefra og fik selv lov til at placere det i de rigtige containere. 

Vi har også haft emneuger med genbrug og bæredygtighed. Her har vi arbejdet med at bruge natur eller genbrugsmaterialer, og vi har bl.a. lavet kunst, genbrugt mælkekartoner til fuglehuse, og vi har  lavet insekthoteller af metaldåser, der hænger på legepladsen.

Derudover er vi hvert år tilmeldt Naturens Uge.

Udforsk vores andre fokusområder

Indmeld dit barn

Det er en stor beslutning at vælge vuggestue og børnehave til sit barn, og derfor foreslår vi altid, at I kommer og ser børnehuset, inden I tager stilling.

Læs mere og indmeld

Tilbage til forsiden

Musik Og Bevægelse 2